Zöldzugolyos tönkölylisztünk sorsa

Kedves Zöldzugolyos barátaink és mindenki aki erre jár!

A hétvégét megint ökofalus hangulatban együtt töltöttük Kornéliával és az egész családdal.Sok gyerkőc, finom közös ebédek kerti munka , tönkölyliszt szitálás és a zsákocskák.

 

A négy fiú összehangolása igencsak embert próbáló feladat volt a 3 nap alatt amig lent voltak, de mégis jutott idő egy kis kiskertes munkára, és amíg Arató Dani a miso levest főzte (Nyami :P) addig nekünk sikerült egy kicsit a csapatunk által megtermelt tönkölybúza útját igazgatni. Néha úgy éreztem nem jut el az emberekhez eléggé a termény, több törődést és információátadást igényel, ezért most újra nekifogtunk lisztet őrölni a kis köves malmon, és hogy megfelelő csomagolásban jusson el az emberekhez ezért Kornéliával varrtunk lisztes zsákokat, amit  zöldzugoly  felirattal láttam el, hogy az embereknek eszébe jusson, hogy hová kell őket visszajuttatni :) (Nyim Rákoczy u 9. :))

IMG_5512

A zsákocskákba belevarrtuk mindazt a szeretet és törődést és csapatmunkát, amivel a tönkölybúzát termeltük, a magokat tisztítottuk, őröltük, szitáltuk és eljutattjuk azokhoz akik kenyeret szeretnének sütni belőle.IMG_5517

Nekem sikerült egy nagyon finom pizzát is sütni vasárnapra, aminek a közösség is nagyon örült a nagy földmunka után :)

Igazán nagy élmény így együtt lenni, úgy érzem ilyenkor teljes az amit az Ökofaluról megálmodtunk.

IMG_5490IMG_5503