Társszervezeteink

landscape11

 

Jelenleg az alábbi szerveződéseken keresztül igyekszünk megvalósítani fent felvázolt céljainkat.

 

Zöldzugoly Szövetkezet

A szövetkezet alapelve és célja az ökológiai, azon belül a permakultúrás gazdálkodás megvalósítása.

Tudjuk, hogy a termőföld a közösség hosszú távú fennmaradásának az alapja, ezért megelőzzük az eróziót, folyamatosan gazdagítjuk tápanyagokban, növeljük víztartóképességét és mikroflórájának gazdagságát. Megtapasztaltuk, hogy a biodiverzitás és a helyi tájfajták előnyben részesítése az élőhelyek immunrendszerének a kulcsai.

Ehhez  közösségünk tagjai megvásároltak egy 20 hektáros földterületet, ahol jelenleg a permakultúrás alapok megteremtését (talajerő visszatáplálás) végezzük, majd az év során a tervezési szakasz után fás legelő kialakítása következik.

www.zoldzugoly.hu

 

Fehér Felhő Szociális szövetkezet

A szövetkezet alapelve és célja az ökológiai szemléletmódú termelő tevékenység és többek között a hátrányos helyzetű emberek munkavállalásának támogatása.

www.feherfelho.hu

 

Alapítvány

(létrehozása folyamatban)

Minden olyan nagyobb értékű beruházást, mely a közösség számára közép- vagy hosszútávon jelentősebb kohéziós funkcióval bír, alapítványi alapokon kívánjuk megvalósítani. Tesszük ezt azzal a céllal, hogy az eredeti célkitűzést szilárd alapokra építve biztosítani tudjuk tartós fennmaradását és szerepének minél teljesebb betöltését.