Hogyan kerültünk Nyimbe

Kedves Olvasó!

Most egy induló ökofalu történetét olvasod.

Én Cili vagyok az első leköltöző család női tagja.

Az ökofalu indulásának történetét már olvashattad. Itt ebben a blogban a Nyimi életbe szeretnék bepillantást nyújtani, hogy valósággá váljon az a történet, ami Budapestről indult…

2010-ben már 8 éve éltünk Budapesten mindketten a párommal, amikor megtudtuk, hogy gyerekünk lesz. Nagyon egyértelmű elképzelésünk volt arról, hogy Budapesten gyereket nevelni nem szeretnénk, ezért elkezdtük keresni a lehetőségeket, ahol természethez közelebbi életformában élhetnénk.

Először apósom gyümölcsöskertjében építettük fel a jurtánkat, amit nekünk készitettek, szép üvegkupolával és 180 centis ajtóval, hogy hajolás nélkül is be lehessen rajta lépni.

IMG_3444

Összesen 6 méter átméröjű csodálatos élettér. A konyhát és a fürdőt a házban használtuk.

IMG_3446

Az esküvőt már a kertben tartottuk és a kisfiam is a jurtában született.

 

Azóta is itt élünk, csak a jurtát költöztettük át Komáromból Nyimbe.

 

 

 

 

IMG_3438

Még ugyanabban az évben rátaláltunk az Ökofalu csira közösségre, akiknek a terveik is közösek voltak a mienkkel, az életszemlélet, és ugy éreztük, hogy az érettség is megvan hozzá, hogy létrehozzuk közösen azt, amit megálmodtunk.

Tavasszal megvettük a földet, összel már le is költöztünk egy kis parasztházba, ami a faluban a három utca egyikében, a Rákóczy 9 szám alatt van (ha épp erre járnátok :)

A jurtát ide költöztettük a domboldalba, a házban pedig beköltözött a mühelyünk….

Folyt. köv.